L’associació Sèniors Espanyols per a la Cooperació Tècnica (SECOT) va celebrar dimecres passat 14 de juny, a l’Auditori del CSIC a Madrid, la 15a edició dels seus Premis SECOT a l’Excel·lència, patrocinats per la Fundació Repsol.

En aquesta edició, HYBRIMS (Hybrid Imaging Systems), un projecte promogut per l’investigador de l’IFIC (CSIC-UV) Luis Caballero que desenvolupa dispositius mèdics per al diagnòstic precís del càncer, ha resultat guardonat amb una distinció accèssit en la categoria Projecte de Major Impacte. Aquesta modalitat té com a objectiu reconéixer el projecte amb major impacte en la societat civil en el qual ha participat l’associació SECOT.

Jorge Cabero, Director d’Innovació de la Fundació General CSIC, va ser l’encarregat de fer lliurament de la distinció a Luis Caballero, acompanyat d’Adolfo Torres, Sènior Assessor de la Delegació de SECOT a Madrid.

“Vull agrair de nou als mentors d’aquest projecte la seua incalculable ajuda que, a part de recolzar i donar-nos força en aquest dur camí de l’emprenedoria, ens ha ajudat a millorar i posar el focus en els punts centrals del pla d’empresa i el desenvolupament del producte. Esperem salvar moltes vides, que és el que realment ens importa”, va comentar Caballero.

L’acte va comptar amb la participació del vicepresident d’Investigació Científica i Tècnica del CSIC, José María Martell; el president de SECOT, Inocente Gómez Bordonado; i la directora d’Innovació i Emprenedoria de la Fundació Repsol, Ane de Ariño Ochoa. Gonzalo Bans, conegut periodista, locutor i presentador d’esdeveniments, va actuar com a mestre de cerimònies.

En representació de la presidenta del CSIC, Eloísa del Pino, Martell va ser l’encarregat d’obrir l’acte i donar la benvinguda als assistents. En el seu discurs, va destacar que “aquests premis representen una fita important en el compromís de SECOT de secundar i promoure l’esperit emprenedor en la nostra societat”. En aquest sentit, va recalcar que aquests guardons són també un estímul per a continuar avançant i un suport en la trajectòria d’aquests emprenedors, la labor dels quals “és fonamental per al desenvolupament econòmic i social del nostre país”.

Els Premis SECOT tenen per objectiu reconéixer l’esforç i la iniciativa dels socis de SECOT en l’assessorament empresarial a emprenedors, microempreses i entitats no lucratives.

Sobre HYBRIMS

HYBRIMS té com a objectiu el desenvolupament i viabilitat d’una Empresa de Base del Coneixement (EBC) creada a partir del desenvolupament d’una tecnologia mèdica patentada que combina imatges gamma i d’ultrasò amb capacitat per al guiat de la biòpsia de càncer en temps real. Aquest nou dispositiu afig la informació metabòlica proporcionada per les imatges gamma, en les quals es visualitzen les zones més actives o agressives del tumor, a la informació morfològica obtinguda amb els ultrasons, permetent a l’especialista una informació més precisa del tumor.

https://www.youtube.com/watch?v=wz1gulwykk8