Els agents de la UCIE Ana Isabel Delgado i César Senra han participat aquest passat mes d’octubre en els esdeveniments d’innovació VLCHeath&I i València Digital Summit, celebrats a la ciutat de València.

VLCHealth&I Day va ser una iniciativa liderada per Innosalud, Bioval i Innotransfer, en la qual van participar representants del clúster empresarial Bio, universitats, parcs científics i centres d’investigació sanitària. L’objectiu de l’esdeveniment era l’impuls de la innovació i l’emprenedoria en sanitat, connectant a grups d’investigació, empreses i inversors per al foment de sinergies i la promoció de nous projectes.

La jornada, celebrada en el nou edifici Biohub de la Marina de València, va començar amb una valoració de l’impacte de les eines per a l’impuls de la innovació en la Comunitat Valenciana per part de representants de l’AVI, Generalitat, RUVID i BioVal. De manera paral·lela van anar tenint lloc sessions de networking, xarrades sobre emprenedoria i inversió en el sector Bio, presentació de reptes i solucions per part d’institucions i empreses del sector. A més, va tindre lloc una competició en la qual deu startups valencianes de l’àmbit sanitari van presentar els seus projectes davant diferents fons d’inversió.

D’altra banda, la Ciutat dels Arts i els Ciències va ser l’escenari triat per a la celebració del València Digital Summit, que va ja per la seua cinquena edició i que situa a València com un referent en innovació tecnològica.

En aquesta nova edició del VDS, organitzat per STARTUP VALÈNCIA, es van donar cita més de 12.000 assistents de 35 països diferents, més de 400 inversors nacionals i internacionals i 450 ponents de renom mundial, al voltant de 1.500 startups, i més de 130 sessions sobre diversos temes com la sostenibilitat, la tecnologia Blockchain, les ciutats intel·ligents, l’adquisició de talent i la col·laboració entre empreses i startups.

Amb aquesta iniciativa,es busca impulsar a les empreses innovadores de l’ecosistema valencià perquè els seus projectes es consoliden, escalen i contribuïsquen a inspirar un futur millor.

En aquesta ocasió, es va comptar a més amb representació del IFIC per part de l’investigador Luis Caballero, que va presentar el projecte que lidera en el showroom de l’esdeveniment, dins del marc del programa COMTE-Innovació en el qual participa.

La presència dels agents en aquests esdeveniments ens permet estar al dia de les principals línies de treball i identificar actors rellevants en els àmbits de la salut, la biotecnologia i la tecnologia digital. Així mateix, s’han pogut establir contactes amb algunes startups que han mostrat interés per l’activitat del *IFIC i que s’espera puguen donar lloc a futures col·laboracions.