El passat 15 de juny l’UCIE va assistir a la II Jornada Indústria de la Ciència – ICTS Infraestructures Científiques i Tècniques Singulars de física de partícules, fusió i astronomia – estrenyent llaços amb la indústria, organitzada per CDTI, INNEUSTAR i INDUCIENCIA a Madrid.
L’objectiu principal d’aquesta jornada és servir com a punt de trobada per a establir llaços entre la indústria de la ciència espanyola i les infraestructures científiques més rellevants en les àrees de física de partícules, fusió i astronomia.
Sobre la base dels plans d’inversió previstos d’aquest conjunt d’ICTS, en la jornada es va debatre sobre els reptes tecnològics i oportunitats més destacades per a la indústria de la ciència en els pròxims anys, organitzat en un format de diferents taules redones, que va resultar bastant participatiu.
Finalment, a la vesprada es van organitzar reunions B2B entre les empreses, assistents i els representants de les infraestructures per a fomentar el coneixement mutu i la col·laboració.
Les ICTS van posar a la disposició dels assistents la informació dels reptes que tenen previst abordar en unes fitxes-resumeixen detallades per a facilitar la recopilació d’informació i la participació. Aquestes fitxes estan a disposició en la Unitat i també en la web de l’esdeveniment.
Totes les empreses involucrades en la indústria de la ciència van assistir i van participar activament. Els agents d’innovació de l’UCIE van poder explorar les oportunitats de col·laboració amb empreses i infraestructures.