Skip to content

Descobriu-nos

Descobriu-nos

Som l'estructura interna de l'IFIC de promoció de la transferència de coneixement i tecnologia, en col·laboració amb empreses, instituts tecnològics i altres organitzacions socials.

L’Institut de Física Corpuscular (IFIC) és un centre mixt del CSIC i la Universitat de València, líder en recerca teòrica i experimental en física de partícules, astropartícules i física nuclear. Destaca, a més, per les seues innovadores activitats de transferència de tecnologia a través de la seua Unitat Científica d’Innovació Empresarial (UCIE).

L’IFIC  és pioner a Espanya en la recerca experimental dels constituents de la matèria. Està reconegut a nivell nacional i internacional com un referent d’excel·lència per les seues contribucions científiques, el seu impacte en la societat i la seua capacitat d’atraure talent.

L’IFIC  participa en el disseny, la construcció i l’operació de grans instruments científics amb els quals es realitzen les activitats de recerca més avançades del món de la física. Així mateix, la contribució de l’IFIC  és rellevant en els experiments internacionals en què s’han produït els descobriments més notables dels últims anys (bosó de Higgs, entre altres).

Els grups de Física Mèdica i de Computació Avançada de l’IFIC  destaquen pels seus innovadors desenvolupaments en imatge mèdica i les seues reconegudes capacitats i contribucions en intel·ligència artificial i tecnologies associades.

El centre de processament de dades de l’IFIC  és node Tier II de l’experiment ATLES i alberga i gestiona ARTEMIS, infraestructura avançada de computació per a intel·ligència artificial. L’IFIC posa aquestes notables capacitats al servei de la col·laboració amb usuaris exteriors que les necessiten per a la seua recerca.

L’UCIE  de l’IFIC, que té el suport financer de l’Agència Valenciana d’Innovació (AVI), constitueix la seua estructura interna de promoció de la transferència de coneixement i tecnologia, en col·laboració amb empreses, instituts tecnològics i altres organitzacions socials. Té com a missió facilitar aquestes col·laboracions, per a la qual cosa activa tots els recursos possibles propis i de servei exterior.

Memòria i informes

Estructura organitzativa

Organigrama

Gestió i Administració
María Teresa Andreu García
Directora IFIC
Nuria Rius Dionis
Coordinador UCIE
José Enrique García
Consultoria
cesar-blanch

César Blanch Gutiérrez

Agent d'innovació
nueva-foto-CS-2-1

César Senra Moledo

Agent d'innovació
ana isabel

Ana Isabel Delgado

Agent d'innovació